BRAHMI. AJRUVEDA V VAŠEM DOMU.

by , under Uncategorized

Zelišče vseh zelišč. Tako bi lahko na hitro opisali brahmi. Predvsem pa je to ajurvedsko zelišče. Ajurveda je poseben sistem stare in tradicionalne medicine iz Azije, natančneje iz Indije. Zaradi uporabnosti in blagodejnih učinkov na posameznika, je ajurveda obkrožila svet in se danes uporablja kot sestavni element zdravljenja telesa in duha. Je veja alternativne medicine. Kar pomeni, da strokovnjaki priporočajo ajurvedo kot dodatno metodo zdravljena in ne kot ključno oziroma poglavitno. Brahmi je zelišče, ki ga lahko enačimo z kakšnimi poživili. Seveda v pozitivnem in zdravju koristnem smislu. Cenijo ga predvsem zaradi koncentracije, ki jo prinaša. Zato bi lahko rekli, da se brahmi uporablja na intelektualnih področjih. Študentje, zdravniki, pravniki, inženirji in ostali ljudje, ki morajo kar precej napenjati možgane so tako v brahmiju prepoznali sredstvo, ki ima pozitiven učinek na stanje telesa in duha. Predvsem pa prinaša odlične rezultate s področja aktivnosti in koncentracije.

Rastlina uspeva samo v določenih predelih sveta. Za rast potrebuje zadostno količino vlage in zemljo z zelo hranilnimi snovmi. Zato ne preseneča, da ga lahko najdemo ob močvirjih ali ribnikih. Kakšen pa je okus brahmija? Kar se okusa tiče, bi lahko rekli, da ni ravno užiten, vsaj sam po sebi. Je pa zato odličen dodatek v čaju, sokovih ali različnih mešanih brezalkoholnih, sadnih pijačah. Po rednem uživanju brahmija boste postal bolj samozavestni, manj se boste obremenjevali z vsakodnevnimi skrbmi, posledično pa bo življenje polnejše.

Nasvet pred nakupom. Ko boste brali učinke brahmija na telo oziroma na stanje posameznika, vas bodo obkrožale različne misli. Namreč po opisovanju sodeč, bi kaj hitro sklepali, da gre za učinke kanabisa. Nekje je celo zapisano, da brahmi odpira vrata do inteligence. Takšni in podobni opisi hitro namigujejo na kakšno mamilo, vendar ste lahko popolnoma brez skrbi. V uporabi je že več kot pet tisoč let, kar je jasen znak kakovosti.

Leave a Reply