Maca v prahu

by , under zdravje

Maca zveni kot kosmata domača žival, toda brez strahu, maca v pahu ni v prah zmleta žival. Gre za koreninasto rastlino iz višin Andov. Zaslovela je kot super živilo, ki uravnava spolne hormone- tako ženske kot moške. Njene korenine posušijo in zmeljejo v prah, ta prah se nato zaužije tako, da se ga primeša v vodo, sok, zmešanček, odlična pa je tudi v kombinaciji s cimetom in kakavom.

Maca je gomoljastna rastlina, ki uspeva na zelo veliki višini in v brutalnih razmerah. Domorodci so sklepali, da mora imeti rastlina prav posebno moč, da ji to uspe in niso se zmotili. Je sorodnica repe in redkve in na pogled deluje podobno. Ker nima naravnih škodljivcev, za njeno pridelavo ne potrebujejo pesticidov in je pridelana ekološko. Gomolje sušijo naravno na soncu in to kar 2 meseca. Uporabljajo jo tudi v kulinariki in iz nje delajo celo pivo.

Kot sem že omenila, uravnava hormone v telesu. To vliva tudi na metabolizem in energijo v telesu. Pomaga pri presnovi ogljikovih hidratov in tako skrbi za vitkost tudi tistih najbolj sladkosnedih. Poleg tega spada pod adaptogene- snovi, ki poskrbijo zato, da se naše telo bolj učinkovito spopade s stresom. Vsebuje veliko vitaminov, ter skrbi za pravilno izrabo kalcija in fosforja.

Ker vpliva na hormone je tudi naravni afrodiziak in povečuje spolno moč ter povečuje plodnost. S tem je tudi zaslovela, saj je marsikateremu paru pomagala pri zanositvi. Pozitivno vpliva na libido in to tako moških kot žensk.

Če povzamem, maca je afrodizijak, ki skrbi za boljši libido in plodnost moških ter žensk. Uravnava hormone in metabolizem, ter deluje antistresno. Povečuje energijo in je odličnega okusa zato si jo privoščite v jutranjem kakavu.

Za vse to, potrebujete zgolj čajno žličko na dan. Čajno žličko mace v prahu lahko primešate v katerokoli tekočino vendar priporočam, da jo pijete zjutraj, kajti zvečer lahko moti vaš spanec. Kot ne boste kave spili za lahko noč, vam ne priporočam mace.

maca v prahu

Leave a Reply