Ameriške palačinke

by , under zdravje

Ali veste kakšna razlika je med običajnimi palačinkami in med ameriškimi palačinkami? Običajno je sama oblika drugačna, medtem, ko so sestavine skorajda enake. Seveda je odvisno od recepta, po katerem pripravljamo tako ene kakor druge. Osnovne sestavine so sicer enake, zamenjajo se le nekatere. Ameriške palačinke so bolj puhaste, debele in mehke, medtem, ko so običajne dokaj tanke. Vsekakor, nekaterim so ljubše ameriške, medtem, ko drugi prisegajo bolj na običajne.

Tudi polnilo je poljubno, kar seveda pomeni, da jih lahko namažemo ali jim dodamo dodatke po želji. Bodisi sadje, zgolj marmelado, čokoladni namaz, med, razne oreščke, ipd. Puhaste palačinke, ki se kar topijo v ustih in katerim se ne bi mogli upreti. Seveda so tudi ljudje, ki niso navdušeni nad palačinkami, kar je seveda popolnoma razumljivo. Tisti, ki pa so, pa se tej slastni preizkušnji skorajda ne morejo upreti. Ker so tako enostavne za pripravo in tudi hitre, jih običajno si privoščimo tudi na raznih prireditvah in dogodkih, saj jih ponudniki lahko sproti pečejo.

Tudi za domačo pripravo so enostavne in se tako znajdejo na jedilniku pogosto. Po želji, seveda. Sploh, ko nimamo veliko časa za pripravo, so palačinke lahko odlična izbira. Bodisi ameriške palačinke ali pa običajne. Za ameriške palačinke je na voljo na spletu kar nekaj receptov, samo s preizkušanjem različnih, bomo našli najustreznejšega, takšnega, po katerem nam bodo vedno uspele. Velikokrat je skrivnost lahko zgolj v običajni sestavini in količini te in tako moramo najti ravnotežje, ki bo zagotovilo poln okus in enostavno pripravo.

Pri palačinkah vemo, da ima
pomembno vlogo prav priprava, kako in kdaj jih obračamo, seveda pa tudi pekarski pribor. Oziroma, zgolj prava ponev in je polovica dela že opravljenega. Primerna masa, pa je seveda pogoj, da bodo tudi uspele in le vaja dela mojstra, kar pomeni, da če nam enkrat niso uspele, moramo odnehati. Ne, moramo le vztrajati.

Leave a Reply