Ključna investicija v skorajda vsaki mizarski delavnici

by , under Podjetništvo

Obdelava lesa je še toliko učinkovitejša, hitra in dovolj kakovostna, če pri takšnem opravilu uporabljamo ustrezne naprave oziroma stroje. Če les obdelujete zgolj za svoje veselje oziroma hobi, potem praviloma ne potrebujete vrhunskih naprav, ki jih ni možno kupiti prav na vsakem koraku. Po drugi strani pa skorajda vsaka srednje velika ali večja mizarska delavnica že potrebuje izpopolnjene vrhunske stroje, ki so na voljo le v specializiranih prodajalnah oziroma pri posebnih ponudnikih.

Podjetje Intercet je pri nas eno od vodilnih podjetij, ki vam ponuja tudi najmoderneje zasnovane stroje za učinkovito, hitro ter kakovostno obdelovanje lesa. Nepogrešljivi so vsekakor skobeljni stroji, saj na odličen in edinstven način združujejo funkcionalnosti več naprav ter obenem omogočajo delno avtomatizacijo obdelave. Posledično bistveno pospešijo sam proizvodni postopek. To pa za uporabnike v praksi zagotovo pomeni dolgoročne prihranke, razbremenitev delovne sile, ne nazadnje tudi precej bolj varno delovno okolje. Več o njih si preberite tudi na https://www.rtvslo.si/oglasno-sporocilo-slovenija/intercet-najboljsi-partner-za-obdelavo-lesa/582714

Razrez je v večjih ali manjših lesnopredelovalnih obratih zagotovo ena od najpomembnejših faz

Ena od najpomembnejših faz v vsakem večjem ali pa manjšem lesnopredelovalnem obratu je razrez. Pri takšnem delu nujno potrebujemo vrhunske naprave. V podjetju Intercet stavijo na žage Weinig. Tovrstne žage imajo izjemno pomembno vlogo pri optimalnem izkoristku lesa, posledično pa je to povezano tudi s precej večjim dobičkom.

V podjetju so vam na voljo večlistne krožne žage, univerzalne krožne žage, čelniki, tračne žage ter potezne žage. Večlistne žage imajo ključno vlogo pri predelavi masivnega lesa. Povsod tam, kjer razrezujete deske, plohe ali plošče, pa je izjemno dobrodošla univerzalna krožna žaga. Takšna naprava se namreč izkaže za odlično učinkovito pa tudi fleksibilno rešitev.

Izjemno pomembno mesto imajo tudi čelniki. Eden od prvih pomembnih korakov pri predelavi ter maksimalnem izkoristku masivnega lesa je namreč razrez. Vemo, da je ročno čeljenje lahko kar precej mučno, obenem pa takšno delo predstavlja tudi veliko tveganje za nesreče. Oboje pa lahko izključite s pomočjo moderne tehnike rezanja z optimalnimi čelniki priznanega proizvajalca Weinig.